Boğazı kulaçlayan Emre Öztürk'ün hedefi Olimpiyat

Boğazı kulaçlayan Emre Öztürk

Çanakkale Boğazındaki yüzme yarışlarında 19 - 30 yaş erkeklerde milli yüzücümüz sporcumuz Emre Öztürk, 10 km de birincilik kürsüsüne çıktı.

Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) ve İÇDAŞ organizasyonu ile düzenlenen yarışlarda Türkiye genelinden 140 sporcu kulaç attı.

Çanakkale Boğazı`nda, İÇDAŞ AŞ`nin destekleriyle erkekler ve kadınlar kategorilerindeki yarışmaya, Ağrı, Adıyaman, Ankara, Antalya, Balıkesir, İstanbul, Bursa, Edirne, İzmir, Kocaeli, Denizli ve Çanakkale`den bazı kulüpler ile Enka, Fenerbahçe, TED Koleji, İzmir Rota Koleji, Çanakkale Akademi Gençlik Spor Kulübü, Avrupa Yüzme İhtisas bünyesindeki sporcular katıldı.

Genç yüzücüler 2, 5 ve 10 kilometre mesafelerinde yarıştı. Yarışlarda, 10 kilometrede, 19 - 30 yaş erkeklerde milli yüzücümüz sporcumuz Emre Öztürk, birincilik kürsüsüne çıktı.

Şampiyona sonunda 2013–2014 sezonu Açık Su Yüzme Milli takım aday kadrosu da belirlendi. Milli Sporcumuz Emre ÖZTÜRK geçen sene İtalya ispanya Kıbrıs Macaristan gibi ülkelerde, ülkemizi yüzme milli takımımızı  temsil etti.

Kıbrıs’ta düzenlenen üniversiteler arası yarışlarda 3.lük kürsüsüne çıktı. İspanya Nafia kupasında 135 yüzücü arasında 2. gelerek milli takımımızı başarıyla temsil etti.

İlk millilik deneyimini 2012 yılında Antalya’da yaşadı. İlk Türkiye derecesini 2002 yılında İzmir’de alan Emre Öztürk 14 yıldızlar yüzme sporu ile uğraşmakta.

3 senedir yüzme milli takımına hizmet eden ve temsil eden Emre’nin diğer bir hedefi ve hayali ülkemizi dünya şampiyonalarında temsil etmek.

İtalya’da Avrupa şampiyonasında temsil eden Emre ülkemizi dünya şampiyonasında temsil edeceğine inanıyor. ayrıca bu yıl 26.sı düzenlenecek olan kıtalararası boğaz şampiyonasında 51. ülkeden 2200 sporcunun katılacağı yarışta ülkemizi Emre Öztürk temsil edecek. Emre’nin diğer bir hedefi ise 2016 yılında Brezilya da düzenlenecek olan olimpiyatlara Open Water dalından katılmak.

Emre Öztürk,’’3 yıldır yurt içi ve yurtdışında milli takımımı temsil ettim. Hedefim başarılarıma yenilerini eklemek. ‘’ Derken,  geçen yıl Van da düzenlenen uluslararası yarışlarda yurtiçi ve yurt dışından 78 sporcunun katıldığı yarışlarda Emre Öztürk 1. Gelmişti. Milli yüzücü Öztürk’ün Bu sene ki hedefi ise İstanbul boğazında altın madalyayı boynuna takarak olimpiyatların yolunu açmak.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı